#

Aspir Yağı 250 ml - Violet

500,00 TL
VİOME Aspir Yağı 

Anavatanı Güney Asya olarak kabul edilen aspir bitkisinin oradan Ortadoğu coğrafyası ile Akdeniz ülkelerine yayıldığı düşünülmektedir. Geçmişi 3500 yıl öncesine kadar uzanan aspir, bugün dünyanın bir çok ülkesinde üretilmektedir.

Birinci ve asıl önemli özelliği, ihtiva ettiği linoleik asit (Omega 6- CLA) vücudumuzun temel ihtiyaçlarından olmasına rağmen, vücut tarafından üretilemediğinden mutlaka haricen alınması gerekiyor. Spor çevrelerinin CLA olarak bildiği, sporcuların yağ yakıp kas kütlelerini arttırmak için kullandıkları bu yağ asitinin aspir yağında tabiî halde bulunması onu bu noktadan çok ön plâna çıkarıyor. Yüksek derecede doymamış yağ asitleri itibariyle de zengin olan aspir yağı, bilhassa alındıktan hemen sonra yapılacak bir spor aktivitesi ile verimliliği neredeyse %100 seviyesine çıkar, vücudun biriktirdiği yağların çözülüp kana karışmasını hızlandırır. Kana karışan bu yağlar, yakılarak vücut enerjisine dönüştüğünden daha enerjik ve zinde hissettirir.
Kas kütlesinin arttırılması ve korunmasında da oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Aminoasit ve vitaminlerce de zengin olan aspir yağı, obezite ve şişmanlığın tavan yaptığı günümüzde her geçen gün aranılırlığı artmaktadır. Bu cihetle kadınların gözdeleri arasında olduğunu da söylemek gerekir.
Deri emiliminden faydalanmak için masaj yağı olarak kullanıldığında cildi beslemekte, kırışklıkları hafifletmekte, cildi sıkılaştırmaktadır. Uygulandığı bölgelerde lokal yağ yakımını hızlandırmaktadır. Fakat Omega 3 asitinin çabuk kuruması sebebiyle masaj uygulamasının mümkün mertebe küçük bölgeler halinde yapılması tavsiye edilmektedir.

Aspir yağının doymuş, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri bileşimi ortalama olarak aşağıdaki gibi verilebilir:

Doymuş yağ asitleri   9.50%
Tekli doymamış yağ asitleri (Omega 9) 10.50%
Çoklu doymamış yağ asitleri (Omega 3 ve 6) 80%

 

Not: Bitkisel yağlar, bitkisel yağların tekli ve çoklu doymamış yağ asistleri hakkında yapılmış uluslararası yüzlerce araştırma ve yüzlerce ilmi esere rağmen bu bilgileri SİZ tüketicilerle paylaşmamız maalesef yasa ve yönetmeliklerle engellenmiştir.

Aspir Yağının Ortalama Besin ve Enerji Değerleri  
Besin Enerjisi 3700 kJ / 900 kcal
Yağ 100 g
Bunun Doymuş Yağ Asidi                                                            9.5 g
Tekli Doymamış Yağ Asidi                                                           10.6 g
Çoklu Doymamış Yağ Asidi        
(Omega-3- ve Omega-6-Yağ Asitleri)                                       79.9 g
Bunun Omega-6 miktarı                                                             79.7 g
Omega-3 miktarı                                                                             0.2 g
Karbonhidratlar                                                                               0 g
Bunun Şeker oranı                                                                          0 g
Protein                                                                                              0 g
Tuz                                                                                                     0 g
İçindekiler  
Soğuk Sıkım Aspir Yağı  
Muhafazası  
Soğuk ve karanlıkta muhafaza ediniz. Açınca 4 - 5 haftada tüketiniz.  
Dayanma Süresi  
12 Ay  

Kullanım Şekli

Gıda yağı olarak kullanıldığında mümkün mertebe sabah ve akşam, yemeklerden yarım saat kadar önce bir tatlı kaşığı olarak alınmalı ve üzerine en az bir bardak su içilmelidir.

Sıcak yemeklerde yemeklik yağ olarak kullanılır. Ancak kızartma yağı olarak kullanılmamalı.

Ayrıca soğuk meze ve tüm salatalara ilave edilerek alınabilir. Alındıktan sonra sporla desteklenmesinin bilhassa tavsiye edildiği de unutulmamalıdır.

Masaj yağı olarak kullanıldığında da mutlaka cildin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Temiz cildin emiliminin daha güçlü olduğu unutulmamalıdır. Mümkün mertebe küçük bölgeler halinde uygulanmasının tesirini arttıracağı da akılda tutulmalıdır. 

Hazırlanıyor

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...
Bu alana yorum yapabilmeniz için "Üyeliklik" yapmanız gerekmektedir. Site Üyesiyseniz "Üye Girişi" yaparak yorum yapabilirsiniz.